Over Ons

Ways heeft een volledig nieuwe opleiding uitgedacht van respectievelijk één, twee of drie jaar met als doel het opleiden van creatieve en polyvalente dansers, het aanleren van een rigoureuze danstechniek in verschillende dansstijlen, het ondernemerschap en het zelfstandig uitbouwen van de eigen artistieke carrière.

De opleiding

We pogen de dansers de beste technieken aan te leren en de basis te leggen voor een artistieke carrière. Je kan respectievelijk één, twee of drie jaar een voltijdse opleiding volgen. Ons instituut, niet ver gelegen van Brussel, biedt een gemakkelijke toegang tot het sociale, culturele en bruisende stadsleven van onze Europese hoofdstad. Onze omkadering en het onophoudelijk streven naar een excellent niveau zijn de pilaren voor onze pedagogische aanpak.

Dankzij de verscheidene danslessen, de gastdocenten, de deelname aan shows en castings, kunnen we de veelzijdigheid van onze leerlingen garanderen. We leggen ook de nadruk op het respect en de waarden van onze school: respect voor verschillende geloofsovertuigingen, solidariteit en de eigenwaarde en eer van eenieder. Aan het eind van de opleiding zijn de leerlingen klaargestoomd om de realiteit van de industrie te confronteren en hun professionele danscarrière in te zetten.

Zowel in het creatieve als in de uitvoerende podiumkunsten krijgen de leerlingen van Ways een hele resem instrumenten ter hun beschikking zoals: 

- de deelname aan castings 

- de efficiënte omgang met de eisen van een choreograaf of artistiek directeur

- het snel kunnen opnemen van choreografieën met kennis van zaken

- het zichzelf aanmeten van een eigen danspersoonlijkheid 

- het beheer van zijn eigen sociaal statuut als danser, zijn contracten, zijn verzekering...

- het respect en begrip voor het omringende culturele landschap

- enzoverder

 

Ways biedt dus een volledig opleidingsprogramma aan die enkele van de meest begeerde nationale en internationale dansleraars herbergt. Ze geven hun visie, techniek en kennis door op onze leerlingen om het beste in hen naar boven te brengen.

Daarenboven wordt er naast de fysieke opleiding ook ingespeeld op : 

- Theorie

- Dansgeschiedenis

- Anatomie

- Voeding- en dieetleer

- Bedrijfsbeheer

- enz...
 

Direction artistique

Jeremy Lepine

Coordination Artistique

Sandrine Balleux
Studiegids

U vindt in onze studiegids alle praktische informatie over Ways.

Download het hier.

Capture d’écran 2019-02-25 à 14.48.33.pn
Download

Onze missie

Het potentieel van onze Waysleerlingen ten volle benutten en hun op het juiste pad helpen.

Creatieve ontwikkeling:

 

De persoonlijke ontwikkeling van zijn eigen artistieke identiteit en de creatieve benadering van dans in zijn geheel. Weten hoe zijn eigen visie en interpretatie om te zetten in beweging en zijn eigen kijk op kunst en expressie te ontwikkelen als ook het kritische oog dat daarmee gepaard gaat. Weten hoe een podium of een scène te bezetten en in staat zijn om emoties over te brengen aan een publiek. 

Technische ontwikkeling:

 

Het is aangewezen je lichaam te begrijpen en hoe ermee om te gaan op gepaste wijze. Je moet in staat zijn jezelf aan te passen aan verschillende dansstijlen en alle soorten choreografisch werk op te pikken en te interpreteren.

 

Carrière:

 

Je leert er jezelf op de danskaart te zetten als artiest, danser, docent of choreograaf en je leert er je eigen opportuniteiten creëeren. Je wordt opgevolgd tijdens het sollicitatieproces en wordt geacht orde en structuur te scheppen in de logistiek, administratie en organisatie van je eigen onderneming. Je bent in staat om je eigen carrièreplan uit te stippelen op korte- en lange termijn.

 

Zelfontplooiing:

Het verlangen naar je persoonlijke ontwikkeling als danser en eveneens artistiek ondernemer met een honger naar nieuwe projecten en opportuniteiten en continue vooruitgang.